ZAMIJENILI GA S MLADIĆEM

CNN se ispričao Tomislavu Nikoliću

11.12.2008 u 22:47

Bionic
Reading

CNN se ispričao što je, umjesto fotografije Ratka Mladića, objavio sliku predsjednika Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića

'Preuzeta fotografija koja prikazuje bosanskog Srbina, ratnog zločinca u bijegu Ratka Mladića, okruženog predizbornim plakatima čelnika SNS-a Tomislava Nikolića, bila je izrezana u cilju da prikaže samo Nikolića, ali dio fotografije koji prikazuje policijsku potjeru na Mladićem navodi na pogrešan zaključak da je to on', rekli su na CNN-u.

'Fotografija je uklonjena čim smo postali svjesni naše greške i želimo se još jednom ispričati zbog greške', priopćio je CNN.

Ispod Nikolićeve fotografije pisalo je da je 'Ratko Mladić optužen za genocid pred Međunarodnim sudom u Haagu', a na plakatu je vidljiv samo predizborni slogan 'Svim srcem Srbija'.

Naslov vijesti bio je 'Srpska policija nastavlja potragu za optuženim za genocid Ratkom Mladićem'. Nikolić je navodno izjavio kako je ponosan što su ga zamijenili s Mladićem, ali tražio je ispriku u strahu od progona, u slučaju da ga netko prepozna sa slike.

Nikolić je prethodno najavio da će podići tužbu, nadajući se pritom da 'CNN ima dovoljno novca'.

’Što da vam kažem, nadam se da me poslije objavljivanja ove fotografije neće loviti razni lovci na glave, kako bi me prodali Haagu za pet milijuna dolara. Svi znaju da ja uvijek slobodno šetam’, rekao je Nikolić.

’Vjerujem da je u pitanju neka smišljenija akcija, jer se takvom servisu ne događaju ovakve neprofesionalnosti. Nadam se da je platežna moć CNN-a dovoljno dobra i da ih nije uhvatila svjetska financijska kriza, budući da ću ih tužiti zbog ovoga. Na sudu će morati objasniti kako je moguće da zamjene sliku Ratka Mladića i fotografiju iz moje ovogodišnje predsjedničke kampanje. Kojem sudu ću ih tužiti i koliku ću naknadu tražiti odlučit će odvjetnici. Nadam se da CNN ima dovoljno novca’, izjavio je Nikolić prije isprike.