jeff zucker

CNN otpustio troje zaposlenika jer su na posao došli necijepljeni. Čelnik kuće poručio: Oko ovoga imamo nultu stopu tolerancije

06.08.2021 u 09:42

Bionic
Reading

Televizijska kuća CNN izvijestila je kako je otpustila troje zaposlenika koji su na posao došli necijepljeni te su time ugrozili sigurnosne protokole koja ta kuća ima vezano za sprečavanje širenja koronavirusa

Jedan je to od prvih poznatih slučajeva neke velike američke tvrtke koja je otpustila zaposlenike zato što ne poštuju obavezu cijepljenja, piše New York Times. CNN je prethodno izvijestio kako će zaposlenici morati biti cijepljeni protiv koronavirusa prije nego se vrate u urede u SAD-u, a od zaposlenika nisu tražili potvrde o cijepljenju nego su se pouzdali u poštenje.

'Tijekom proteklog tjedna upozoreni smo da troje zaposlenika u ured dolaze necijepljeni. Svo troje dobilo je otkaz. Želim biti jasan - oko ovoga imamo nultu stopu tolerancije. Očekujemo da bi u narednim tjednima dokazivanje statusa cijepljenja moglo postati obavezno', napisao je predsjednik CNN-a Jeff Zucker u internom dopisu do kojeg je došao New York Times.

Zucker nije rekao gdje su zaposlenici radili ni na kojim poslovima, kao ni kako su otkriveni, a CNN je odbio dalje komentirati situaciju. Mnoge velike kompanije, uključujući Facebook i Google, izvijestile su kako će od zaposlenika tražiti da budu cijepljeni protiv koronavirusa kako bi se mogli vratiti u urede. Neke, pak, su otišle i korak dalje pa su, poput Washington Posta, najavile da će dokaz o cijepljenju biti preduvjet za buduće zapošljavanje.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: HZJZ