vremenska prognoza

Cijeli tjedan bit će oblačno s kišom, pogledajte gdje će najviše padati

26.06.2018 u 07:24

Bionic
Reading

U većini Hrvatske u utorak će biti djelomice ili pretežno sunčano i razmjerno vjetrovito, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ)

U istočnim i južnim područjima bit će oblačnije, ponegdje uz malo kiše ili kratkotrajni pljusak, a sredinom dana i poslijepodne uz prolazno više oblaka vrlo rijetko kiše može biti i drugdje u unutrašnjosti, prognoza je DHMZ-a.

Puhat će umjeren, na udare i jak, sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 19 do 24 stupnjeva Celzija, a na Jadranu od 24 do 27.

U srijedu ujutro u većem dijelu zemlje pretežno sunčano, a na istoku Slavonije i u Baranji te na jugu Dalmacije povećana naoblaka, mjestimice i kiša. Danju naoblačenje i u zapadnim predjelima, ali tek rijetko s kišom. Najviše sunčanog vremena bit će na sjevernom Jadranu.

U unutrašnjosti će puhati umjeren na udare i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu umjerena i jaka, na udare i olujna bura.

Najniža jutarnja temperatura zraka kretat će se između 9 i 14 stupnjeva Celzija, a na Jadranu između 16 i 21. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 18 do 23, na Jadranu od 24 do 27 stupnjeva.

  • +10
Ilustrativna galerija / kiša Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Do kraja tjedna u većini će Hrvatske biti poluoblačno i oblačno s povremenim padalinama, a za vikend nas očekuje razvedravanje i temperature koje će se ponovno dići na ljetnih gotovo 30 stupnjeva.

Detaljniju prognozu za sljedećih sedam dana pogledajte u galeriji u nastavku ili na meteo.hr :

  • +2
Vremenska prognoza Izvor: DHMZ / Autor: screenshot / tportal

Biometeorološka prognoza

Prevladavat će povoljan vremenski utjecaj, pa će ljudi uglavnom biti dobrog raspoloženja i primjerene koncentracije. Tegobe uzrokovane vremenom ne bi trebali imati ni kronični bolesnici, prognoza je DHMZ-a.

  • +80
Ilustrativna galerija / ljeto Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz