reakcija na facebooku

Chef Mate Janković poručio čelniku Crvenog križa: Mi nismo vaši volonteri. Ne pripisujte si zasluge

08.01.2021 u 15:57

Bionic
Reading

Poznati hrvatski chef Mate Janković na facebooku je reagirao na izjavu izvršnog predsjednika Hrvatskog Crvenog križa (HCK) Roberta Markta kako su ugostitelji koji kuhaju obroke na potresom pogođenom području Sisačko-moslavačke županije volonteri Crvenog križa. Kaže kako to nije istina te poziva Markta da si ne pripisuje zasluge koje nisu njegove

'HCK nema kapaciteta da odradi cijeli posao sam. Razgovarali smo danas o tome kako bi napravili jedan sustav koji će funkcionirati dugoročno. Svjesno smo toga da minimalno tri do šest mjeseci moramo osigurati tople obroke, barem jedan topli obrok u danu za osobe koje imaju crvenu i narančastu naljepnicu, za sve osobe koje su izmještene, koje su socijalni slučajevi. HCK je tu važna karika, ali ne i jedina', rekao je Markt u četvrtak, istaknuvši kako su privatni ugostitelji koji trenutno kuhaju tople obroke, volonteri Crvenog križa. Dodao je kako zajedno s njima HCK radi na nabavljanju hrane i svih potrebnih stvari.

'Nije stvar crno-bijela, Crveni križ je bio jako važan i omogućio da se već prvog dana pripreme obroci', kazao je u četvrtak Markt.

Janković je u petak na svom facebook profilu reagirao na Marktovu tvrdnju da su ugostitelji volonteri Crvenog križa.

'Gospodin Robert Markt, odgovorna osoba Crvenog križa, jučer je izjavio da smo mi ugostitelji volonteri te organizacije. Zakonski, Stožer civilne zaštite trebao bi koordinirati sve udruge na terenu, ali je daleko od toga. Paradoks je veći tim što mi hranimo Crveni križ. Mi. Ja sam do sad mislio da je njihov posao hraniti. Ja još nisam vidio tko će preuzeti naš posao. Ja ne vidim te kuhare i državnu logistiku koja je spremna. Zbilja ne želim umanjiti ničiji angažman, ljudi u crvenim jaknama na terenu su brutalna ekipa. Ali mi nemamo veze s njima. Mi hranimo s njima ili bez njih. Ako smo njihovi volonteri, zašto nam od prvog dana na raspolaganju nije njihova logistika, nego smo tek nedavno došli do robnih zaliha, a već danima žicamo preko svojih veza. Ne pripisujte si zasluge. Nije u redu', napisao je Janković na svom facebook profilu.

Gospodin Robert Markt, odgovorna osoba Crvenog kriza, jucer je izjavio da smo mi ugostitelji volonteri te organizacije....

Posted by Mate Janković on Friday, January 8, 2021
  • +7
Chef kuha doma i Udruga ugostitelja organizirali i pružaju pomoć u Petrinji Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL