POLICIJA O AKCIJI ŠOK 3

'Četvorka uhićena zbog napada na Miljuša i Galinca'

23.12.2010 u 12:18

Bionic
Reading

Ministarstvo unutarnjih poslova potvrdilo je da se četvorica uhićenih na Knežiji pod istragom zbog pokušaja ubojstva novinara Dušana Miljuša i poduzetnika Josipa Galinca

Policija je objavila da se akcija Šok 3, koja je započela jučer uhićenjem četiri osobe u kafiću Meandar na zagrebačkoj Knežiji, odnosi na 'početak kriminalističkog istraživanja nad skupinom osoba radi kaznenih djela pokušaja ubojstva novinara Dušana Miljuša i poduzetnika Josipa Galinca'.

Josip Galinec pretučen je u rujnu 2008. godine


'Tijekom dosadašnjeg kriminalističkog istraživanja uhićene su četiri osobe za koje je danas odobreno produženje zadržavanja za još 24 sata', priopćili su iz MUP-a i dodali da će javnost o tijeku istrage obavijestiti naknadno.

Miljuš je u razgovoru za tportal rekao da mu se policija još nije obratila u vezi s istragom te da je još prerano da bi bilo što komentirao.

Do prvih uhićenja 'potencijalnih napadača' - kako ih je nazvao ministar policije Tomislav Karamarko - čekalo se oko dvije i pol godine. Podsjetimo, novinar Jutarnjeg lista Duško Miljuš pretučen je u lipnju 2008. godine pred svojom zgradom, a nekadašnji predsjednik uprave Industrogradnje Josip Galinec pretučen je u rujnu iste godine u Vukovarskoj ulici na izlasku sa sastanka u hotelu Internacional.

Na pitanje je li jučerašnjim uhićenjem policija objavila rat podzemlju, Karamarko je rekao da je rat podzemlju već davno objavljen: 'Rat podzemlju traje, samo je ponekad bučniji i zvučniji!'

Što se tiče naručitelja ovih napada, Karamarko je rekao da svaki slučaj ima svoju logiku i da je u ovom 'doista teškom slučaju bilo puno indicija i malo dokaza'. 'Sada treba najprije riješiti ovo pa ćemo vidjeti dalje. Nadam se da je istraga u završnoj fazi i da će biti uspješno dovršena', rekao je Karamarko.