AUTOCESTA ZAGREB - LIPOVAC

Četveročlana obitelj poginula u sudaru

Bionic
Reading

Vozač Seatovog terenca pri punoj brzini udario je u stražnju stranu kamiona koji se samo koju sekundu ranije zaustavio u zaustavnom traku. 24sata neslužbeno doznaju da je vozač zaspao za volanom, prešao u zaustavni trak i udario u kamion

Otac, majka i dvoje malodobne djece poginuli su u stravičnoj prometnoj nesreći koja se u 7.10 sati dogodila na 194. kilometru sjevernog kolničkog traka autoceste Zagreb-Lipovac kod Oriovca, piše Večernji list. Smrtno je stradala četveročlana makedonska obitelj: G. T. (30), njegova supruga R. T. (25), te malodobni K. T. (1) i V. T. (5) iz mjesta Zubovo, općina Novo Selo u Makedoniji, odakle su se vraćali u Italiju, gdje su živjeli.

Prema još neslužbenim podacima, vozač 'seata alhambre' talijanskih registarskih oznaka iz još neutvrđenih razloga pri punoj brzini udario je u stražnju stranu kamiona čačanskih oznaka, koji se samo koju sekundu ranije zaustavio u zaustavnom traku.

Vozač kamiona, Radenko T. (27) kaže za 24sata kako se zaustavio jer mu se teret u prikolici počeo ljuljati.

'Htio sam izaći iz kamiona da provjerim teret i tada sam začuo udarac. Terenac se velikom brzinom zabio u moj kamion', rekao je Radenko. Prizor je bio stravičan. Vatrogasci su sajlom morali odvojiti terenac od kamiona kako bi izvukli poginule. Vozilo je toliko bilo smrskano da su jedva primjetili kako u dječjoj sjedalici leži dječak.

Pri izbjegavanju ove teške prometne nesreće naglo su morala kočiti vozila koja su se autocestom kretala u istom smjeru, te je došlo do još jedne prometne nesreće, ali bez stradalih i s manjom materijalnom štetom, doznaje se u policiji.

Na mjesto nesreće izašli su policajci, istražni sudac Stjepan Franić, te državni odvjetnik Županijskog suda u Brodu, Stjepan Haramustek. Za vrijeme trajanja višesatnog očevida promet autocestom odvijao se otežano.