PODRŠKA RUSIMA

Četnici stigli u Sevastopolj

  • Autor: tportal.hr/rts.rs
  • Zadnja izmjena 05.03.2014 20:01
  • Objavljeno 05.03.2014 u 20:01
Ruski vojnik na Krimu

Ruski vojnik na Krimu

Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Vasily Fedosenko

Dobrovoljci iz Srbije koji su se predstavili kao pripadnici 'Četničkog pokreta', stigli su u Sevastopolj, javlja Itartas

'Mi predstavljamo Četnički pokret i nas možete usporediti a kozacima u Rusiji. Naš cilj je da u ime srpskog naroda damo podršku ruskom narodu. U ovom trenutku je ovdje sve isto kao nekada u Srbiji. Zapad i Europa financiraju opoziciju i oni govore da hoće u Europu, a sve je to laž', rekao je Milutin Mališić, koji se predstavio kao komandant četničke garde 'Vukovi', navodi ruska agencija Itartas, a prenosi rts.rs

'Nas su pozvali kozaci i mi smo se odazvali. Za vrijeme ratova u nekadašnjoj Jugoslaviji, postojao je velik broj ruskih dobrovoljaca koji su se borili na srpskoj strani i kao braća nam pomogli. Naša je dužnost da budemo ovdje', rekao je Mališić.

Na pres-konferenciji dobrovoljci su još rekli da ne očekuju masovni dolazak iz Srbije 'jer su mali narod', ali i da gaje veliku ljubav prema Rusiji.

U Sevastopolj je, kako navodi Itartas, stiglo pet dobrovoljaca iz Srbije i oni će, prema kozačkim izvorima, biti raspoređeni na jednom od kontrolnih pozicija na ulasku u grad.
 


 

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!