NAPAD IZ ZASJEDE

Četiri policajca ubijena u Washingtonu

30.11.2009 u 09:02

Bionic
Reading

U nedjelju su u napadu iz zasjede na kafić u blizini vojne baze u američkoj državi Washington ubijena četvorica policajaca iz još nepoznata razloga, izvijestili su policijski izvori

Glasnogovornik šerifa okruga Pierce, Ed Troyer rekao je da su policajci sjedili za stolom prije polaska u službu. Najmanje jedan osumnjičeni ušao je u kafić oko 8.15 po mjesnom vremenu i otvorio vatru na policajce.

Pucnjava se dogodila u blizini vojne baze u Tacomi, oko 56 km od Seattlea. Glasnogovornik nije objavio imena žrtava, kazavši samo kako su sva četvorica provela cijeli radni vijek u policijskoj službi te države. Također je rekao kako vlasti vjeruju da su nepoznate osobe na njih pucale s namjerom, no nije precizirao koji im je bio motiv.

'Sigurno je riječ o napadu iz zasjede, jer su se u kafiću nalazila dva konobara i još nekoliko gostiju, a nitko od njih nije stradao', rekao je Troyer, dodavši kako su u trenutku kada su napadnuti policajci pred sobom imali prijenosna računala. Za sada je sigurno da je na policajce pucala jedna osoba, no policija traga za još jednim sumnjivcem.