AUTOMEHANIČAR POSTAO AVIOMEHANIČAR

Česima se pokvario žirokopter pa neplanirano sletjeli kod Zaboka

25.05.2017 u 15:16

Bionic
Reading

Na Krapinsko - zagorski aerodom Zabok – Gubaševo jučer su po prvi puta sletjeli žirokopteri. Riječ je o šesnaest neplaniranih posjetitelja iz Češke koji su se uputili na jadransku obalu. No, zbog tehničkih poteškoća s jednom letjelicom, morali su se prizemljiti na najbližem aerodromu, pa su sletjeli u Gubaševom

'U Prerovu imamo aero bazu i ponekad idemo na takve duže izlete. Bili smo primjerice prošle godine u Poljskoj, a ove godine uputili smo se u Hrvatsku. Planirali smo posjetiti Zadar, no eto, ponekad se dogode neplanirane stvari i kako smo imali tehničke probleme s jednim žirokopterom, morali smo sletjeti ovdje. Nije bila zapravo nikakva opasna situacija, jer je motor na žirokopteru radio, pa samo sletjeli čim smo primijetili problem s uljnim kilerom. Nakon popravka kvara idemo na iduću postaju, u Zadar, a zatim vjerojatno na Brač, vidjet ćemo',  ispričao je Robert Nekl, za postal Zagorje.com.

Češki letači prespavali su u Zaboky selu, a kvar na žirokopetru jutros im je popravio domaći automehaničar Boris Potočki iz Zaboka.

Žirokopteri u Zagorju Autor: Zagorje.com