'normalno da hrvati slave'

Čelnik karlovačkog SDSS-a: Licemjerno je tražiti da Srbi slave Oluju

05.08.2017 u 13:05

Bionic
Reading

Dejan Mihajlović, predsjednik županijske organizacije Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Karlovačke županije i reizabrani načelnik Općine Krnjak, rekao je da je normalno da Hrvati slave vojno-redarstvanu akciju Oluju, jer je ona dovela do teritorijalnog integriteta, ali da se istovremeno ne može očekivati od Srba da i oni slave, jer je to dan kada su mnogi ostali bez ičega.

'Država treba slaviti Oluju, jer je to akcija kojom je država Hrvatska stvorila cjelovitost, kojom se rat završio, i to je vrijedno slavlja, ali isto tako treba voditi računa da se ne inzistira na tome da slave i ljudi koji su tog dana ostali bez svega', izjavio je Mihajlović za Hinu.

Oni, dodao je, ne mogu slaviti, jer bi to bilo licemjerstvo i od onih koji bi slavili i od onih koji bi tražili da slave.

'To nema veze s državom, to se može tretirati za to stanovništvo kao elementarnu nepogodu koja se desila, kao kada se desila poplava u Gunji zbog koje su morali otići iz svojih domova, kada su ostali bez svega i nitko ne očekuje da oni to slave. Slično se dogodilo i ovdje, samo što je bio rat u pitanju', rekao je Mihajlović.

Mihajlović kaže da je takav stav 'normalan' svima na lokalnoj razini, ali da se na nacionalnoj razini uvijek nađe netko tko diže tenzije i tvrdi da bi i predstavnici Srba trebali ići na proslavu u Knin.