RAT NOVE I HTV-A

'Čekamo Hloverku da plati ukradeno'

iva gačić

iva gačić

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Goran Mehkek

'To što nam je na dan izbora napravio HTV krađom rezultata izlaznih anketa koje smo skupo platili, ne može se dogoditi nijednoj ozbiljnoj televiziji, to je sramota', ustvrdila je Iva Gačić, direktorica Informativnog programa Nove TV, u intervjuu za Večernji list

Ipak, državnu televiziju neće tužiti, već su od HTV-a zatražili da plati svoj dio iznosa koji je Nova TV platila za izlazne ankete.

'To je najmanje što HTV sada može učiniti da se poštedi još jednog pravnog spora. Oni taj dan nisu imali ništa drugoga, temeljili su svoj program na rezultatima ankete koju smo mi platili. A to je bio izniman i poseban dan za nas, u kojemu smo dali najbolje od sebe i željeli smo biti bolji od drugih, bolji od HTV-a. A onda nas pokradu... Javna televizija mora se drukčije ponašati', mišljenja je Gačić, uz zaključak da Hrvatska zaslužuje jaku i kvalitetnu javnu televiziju.

Opomenu Agencije za elektroničke medije da Nova TV ne tretira jednako sve predsjedničke kandidate Gačić vidi kao upletanje u uređivanje. Zakoni na koje se poziva Agencija, smatra ona, su zastarjeli i u obzir ne uzimaju komercijalne medije.

'Postoji pravo urednika da procijeni što je zanimljiva, a što najzanimljivija vijest. A imate i posebne emisije. To što neki kandidati nisu željeli taj prostor, to je njihov problem', rekla je Gačić.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi