BLAGDANSKA PROGNOZA

Čeka nas sivi i magloviti, a ne bijeli Božić

17.12.2015 u 10:16

Bionic
Reading

Prema trenutnim prognostičkim materijalima šanse za bijeli Božić ove su godine minimalne. U cijeloj Hrvatskoj u narednih tjedan dana očekuje se nastavak stabilnog vremena s natprosječnim temperaturama bez oborina

U petak u nizinama unutrašnjosti ujutro će biti magle i niske naoblake. Sredinom dana moguće je razilaženje oblaka pa će biti i sunčanih razdoblja, osobito na zapadu. U gorju te na Jadranu bit će djelomice do pretežno sunčano. Navečer u unutrašnjosti ponovo stiže naoblačenje, a ponegdje može pasti i malo slabe kiše. U gorju će puhati slab jugozapadnjak, na Jadranu sjeverozapadnjak, a drugdje slab vjetar promjenjiva smjera ili tiho. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od -3 do 2, a na Jadranu od 6 do 10°C. Najviša dnevna u unutrašnjosti će se kretati od 4 do 9, a na Jadranu od 12 do 16°C.

U subotu će u unutrašnjosti ujutro i dio prijepodneva biti magle i niske naoblake, a ponegdje je moguća i slaba rosulja. Od sredine dana bit će manje oblaka pa su moguća povremena sunčana razdoblja. U gorju te na Jadranu bit će djelomice do pretežno sunčano. Vjetar će biti slab, a na Jadranu će puhati slab i umjeren sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od -2 do 2, a na Jadranu od 7 do 12°C. Najviša dnevna u unutrašnjosti će se kretati od 6 do 10, a na Jadranu od 13 do 17°C.

U nedjelju će u unutrašnjosti ujutro i dio prijepodneva biti magle i niske naoblake. Od sredine dana moguća su povremena sunčana razdoblja. U gorju i na Jadranu bit će djelomice, a u Dalmaciji i pretežno sunčano. U unutrašnjosti će vjetar biti slab ili će biti tiho, a na Jadranu će puhati slab, ponegdje i umjeren sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će se kretati od -1 do 3, a na Jadranu od 8 do 13°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će biti od 6 do 10, u slučaju više sunčanih razdoblja i koji stupanj viša, a na Jadranu od 14 do 17°C.

Stabilno vrijeme nastavit će se i tijekom sljedećeg tjedna. U prvoj polovici sljedećeg tjedna na Jadranu i u gorju unutrašnjosti biti će djelomice do pretežno sunčano dok će u nizinama unutrašnjosti i dalje ujutro i prijepodne biti maglovito uz nisku naoblaku koja će se nerijetko zadržavati veći dio dana. I dalje će biti natprosječno toplo. U nizinama unutrašnjosti dnevni hod temperature ponajviše će ovisiti o dugotrajnosti magle i niske naoblake.

Prema trenutnim prognostičkim materijalima, stabilno i natprosječno toplo vrijeme nastavit će se i do kraja sljedećeg tjedna pa će stoga vjerojatnost za bijeli Božić biti vrlo malena.