vremenska prognoza

Čeka nas mokar vikend, pogledajte gdje će pasti najviše kiše. Izdan meteoalarm zbog olujne bure

15.09.2017 u 07:31

Bionic
Reading

Prevladavat će umjereno i pretežno oblačno, povremeno s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom. Oborina će biti češća i obilnija na sjevernom Jadranu i u zapadnim kopnenim područjima, osobito ujutro i prijepodne, dok će se na krajnjem istoku zemlje zadržati uglavnom suho, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za petak

Zavod je izdao i upozorenje za područje Gospića, Istre, Rijeke i Kvarnera te Velebitskog kanala zbog mogućih obilnijih kiša te jakih, do čak i olujnih, udara bure.

U većem dijelu Dalmacije pretežno i djelomice sunčano. Vjetar na kopnu slab i povremeno umjeren sjeveroistočni i istočni. Na Jadranu slabo i umjereno jugo i jugozapadnjak, na sjevernom dijelu prijepodne prolazno jaka bura.

Najviša dnevna temperatura zraka od 15 do 20, na sjevernom Jadranu i u Slavoniji ponegdje do 23, a u Dalmaciji između 24 i 28 °C, prognoza je DHMZ-a.

U subotu će biti promjenljivo, na sjevernom i srednjem Jadranu i u gorju i pretežno oblačno. Povremena kiša i lokalnih pljuskova s grmljavinom očekuju se najviše na zapadu zemlje te na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana.

Mjestimice će na sjevernom i srednjem Jadranu i u gorju biti izraženih obilnih oborina. Vjetar većinom slab, na Jadranu će jugo jačati na umjereno i jako.

Vremenska prognoza Izvor: DHMZ / Autor: screenshot/tportal.hr

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom od 8 do 14, a na Jadranu od 17 do 22. Najviša dnevna od 17 do 23, na istoku zemlje i u Dalmaciji od 23 do 28 °C.

U nedjelju će u većini Hrvatske padati kiša, a temperature će biti oko 20 stupnjeva, osim na osječkom području gdje bi, unatoč mjestimičnoj kiši temperatura mogla doseći i ljetnih 29 stupnjeva.

  • +21
Jesen Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL