obračun kod piska

Čehinja prijavila oca i sina za prepad na magistrali i pljačku. Je li razlog za to 20 tisuća eura duga za apartmane u Baškoj Vodi?

16.07.2021 u 20:17

Bionic
Reading

Splitska policija objavila je u četvrtak da su priveli dvojicu muškaraca u dobi od 62 i 32 godine zbog sumnje da su opljačkali dvoje čeških državljana, koje su dan prije, oko 9.30, zaustavili na Jadranskoj magistrali između Piska i Marušića

'Sumnjiče se da su s vozilom i motociklom te uz prijetnju pištoljem zaustavili osobno vozilo u kojem se nalazilo dvoje čeških državljana koji su im otprije poznati. Potom su iz vozila izvukli 26-godišnjakinju i fizički je napali te joj otuđili torbu s osobnim stvarima i mobitelom.

Po dojavi o navedenom događaju policijski službenici su odmah izišli na mjesto događaja te uhitili spomenuti dvojac – objavili su iz policije. Iako bi se "na prvu" pomislilo da je riječ o nekakvim cestovnim razbojnicima koji pljačkaju nevine turiste, pozadina cijele priče je, kako je neslužbeno doznala Slobodna Dalmacija, ipak podosta drukčija od šture službene verzije.

Naime, uhićeni muškarci su otac i sin koji u Baškoj Vodi već dugi niz godina u obiteljskoj kući iznajmljuju apartmane, a zanimljivo je da napadnuta Čehinja baš na njihovoj adresi ima registriranu tvrtku, osnovanu u svibnju 2019. godine, koja se bavi turizmom.

Otac i sin su, čini se, imali poslovnu suradnju s 26-godišnjakinjom koja je za njih iz Češke dovodila goste i bukirala njihove apartmane. Navodno im je ostala dužna više od 20 tisuća eura, i to ne samo njima.