KĆER JOHNA F.

Caroline Kennedy odustala od Senata

22.01.2009 u 08:50

Bionic
Reading

Caroline Kennedy, kćer pokojnog američkog predsjednika Johna F. Kennedya, koja je pretendirala na upražnjeno senatsko mjesto nove američke državne tajnice Hillary Clinton, objavila je u četvrtak da odustaje od tih ambicija, izvijestio je The New York Times

WASHINGTON - Caroline Kennedy u srijedu je nazvala guvernera države New York Davida Patersona, ovlaštenog za donošenje odluke o nasljednici Hillary Clinton, kako bi ga obavijestila da više nije zainteresirana.

"Izvijestila sam danas guvernera Patersona da iz osobnih razloga povlačim svoje ime iz razmatranja za Senat SAD-a", navela je Kennedy u priopćenju, koje je objavila njezina tvrtka za odnose s javnošću, navodi NY Times.

Caroline Kennedy nije dalje objašnjavala razloge povlačenja, no osoba koja je s njom razgovarala, kazala je za NY Times da je odluci o odustajanju pridonijela zabrinutost za zdravlje njezina ujaka, senatora Edwarda Kennedya, s kojim je blisko povezana.

Senator Kennedy (76), koji boluje od tumora na mozgu u utorak je primljen u bolnicu, nakon što je kolabirao na inauguracijskom ručku u Kongresu, a u srijedu je otpušten iz Bolničkog centra Washington.

Nakon što je odustala Caroline Kennedy (51), kojoj su mediji zamjerali da pokušava ući u Senat uz pomoć politički moćnog prezimena, a bez relevantnog iskustva jer nikada nije obnašala javnu dužnost, najizgledniji kandidat za zamjenskog senatora ostaje državni tužitelj New Yorka Andrew Cuomo, koji uživa znatnu potporu javnosti.