nedvojbeni rezultati

[FOTO/VIDEO] Čačić nakon cijepljenja: Bez ikakve potrebe i želje da bilo što uljepšavam, cijepite se, minimalne su nuspojave

19.01.2021 u 12:26

Bionic
Reading

Varaždinski župan Radimir Čačić, koji se s osmero županijskih vijećnika starijih od 65 godina u utorak cijepio protiv koronavirusa, rekao je da je model varaždinskog Stožera civilne zaštite koji je potom prihvaćen u cijeloj Hrvatskoj dao nedvojbene rezultate u borbi s pandemijom

Župan Čačić je nakon cijepljenja kazao kako su u Varaždinskoj županiji dosad cijepljeni zdravstveni djelatnici te korisnici domova za starije i nemoćne, a sada kreće cijepljenje stanovništva.

„Bez ikakve potrebe i želje da bilo što uljepšavam, cijepite se, minimalne nuspojave su dosad zabilježene i kod nas, i u Hrvatskoj i u svijetu”, poručio je župan.

Kazao je kako je organizacijski sve spremno za cijepljenje stanovništva, a tijekom veljače očekuju oko 20 tisuća cjepiva. Dodao je da u cijeloj toj priči pomaže činjenica da brojevi novozaraženih padaju te da su s 278 ljudi na kisiku došli na brojku od 114, a sedmodnevna incidencija pala je s 1.216 na 141.

(Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL)

Video: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

„Kratko i jasno, potpuno otvoreno, da se ne lažemo - model varaždinskog Stožera koji je prihvaćen s malim pomakom od sedam dana u cijeloj Hrvatskoj, dao je nedvojbene rezultate”, poručio je i podsjetio da je temelj tog modela zatvaranje ugostiteljstva i pratećih djelatnosti, a pomoglo je, ističe, i zatvaranje škola.

Ravnatelj Kudelić: Cijepilo se 818 od 1.900 djelatnika bolnice

Ravnatelj Opće bolnice Varaždin Nenad Kudelić rekao je da se od 1.900 djelatnika bolnice cijepilo njih 818. U varaždinskoj bolnici 441 zaposlenik prebolio je zarazu koronavirusom, a dio njih kojima je prošlo više od trideset dana od infekcije također je cijepljen.

Kudelić je pozvao sve građane da se odazovu na cijepljenje jer se, ističe, jedino tako može u dogledno vrijeme vratiti u normalu. Rekao je da se ne treba bojati nuspojava jer su cijepili preko 800 djelatnika kod kojih nije bilo nekakvih značajnijih nuspojava.

Varaždin: Župan Čačić i vijećnici stariji od 65 godina cijepili se protiv koronavirusa Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

„Jedino što se pojavljivalo eventualno je crvenilo na mjesto uboda”, poručio je Kudelić.

Katica Čusek Adamić, epidemiologinja županijskog Zavoda za javno zdravstvo, rekla je da se dosad u Varaždinskoj županiji cijepilo 2.370 osoba, a tijekom ovog tjedna ulazi se u fazu revakcinacije, odnosno cijepe se s drugom dozom prethodno obuhvaćene osobe.

Kazala je kako tijekom veljače u ambulante liječnika primarne medicine stiže Modernino cjepivo i cjepivo AstraZenece, pa se svi zainteresirani građani trebaju javiti svojim liječnicima.

Načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Robert Vugrin rekao je da je u Varaždinskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno 19 novih slučajeva zaraze koronavirusom, te da se trend smanjivanja brojki nastavlja.

„Mi smo još u 11. i 12. mjesecu imali preko 2.000 novozaraženih tijekom tjedan dana. Ta brojka se spustila za gotovo 90 posto, na 235 novozaraženih tijekom tjedan dana”, istaknuo je Vugrin.