koronakriza

Butković: Razmišljamo o mogućnosti da snizimo cestarine za 10 do 20 posto

16.04.2020 u 19:58

Bionic
Reading

Ministar prometa mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković najavio je niz mjera koje pripremaju u ministarstvu

"U ovom trenutku scenarij, dolaska čeških ili bilo kojih drughi stranih državljana nije u ovom trenutku moguć. Potrebno je sagledavati epidemiološku situaciju u Hrvatskoj i u toj drugoj zemlji. Ali, treba polako pripremati scenarij da će se ovo stanje normalizirati i da će krivulja oboljelih padati u svim državama i zato smo svi ministri od premijera dobili zadaću da pripremimo mjere za takav trenutak kad on dođe", rekao je Oleg Butković gostujući u RTL-u Danas.

U ministarstvu mora, prometa i infrastrukture pripremili su čitav niz mjera za koje smatraju da bi o njima trebalo raspravljati. O svemu će završnu riječ dati epidemiolozi.

"Smatramo da bi u prometnom sektoru trebalo ublažiti neke mjere, javni prijevoz bi se, smatramo, trebao postepeno uvesti, primjerice po nedjeljnom voznom redu. Što se pomorskog prometa tiče, predlažemo da se uvedu neke katamaranske linije Zadar-Ancona za teretni promet. Aktualna je tema i formiranje konvoja tranzitnog prometa kroz Hrvatsku, u tom dijelu smatramo da bi trebalo razmotriti da se više on ne radi uz policijsku pratnju, nego uz postojeće koridore, da se može stati samo na određenim mjestima", rekao je Butković naglasivši još jednom da će o svemu na kraju odlučiti epidemiolozi.

Jedna ideja mogla bi se posebno svidjeti hrvatskim građanima.

"Razmatramo mogućnost i za naše ljude, da u ljetnim mjesecima smanjimo cestarinu. Negdje za 10, 20 posto, ali to su sve stvari koje još razmatramo i o kojima će se raspravljati", kazao je Butković.