pred banskim dvorima

Butković o GUP-u: Donositi plan u Skupštini Zagreba i to povezivati s nekom koalicijom koja postoji na državnoj razini nije dobro

06.02.2020 u 15:38

Bionic
Reading

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković nije u četvrtak uoči sjednice Vlade htio posebno komentirati situaciju oko zagrebačkog Generalnog urbanističkog plana (GUP), ali je ustvrdio kako je situacija u Gradskoj skupštini odvojena od koalicije na državnoj razini

"Donositi plan u Skupštini Zagreba i to povezivati s nekom koalicijom koja postoji na državnoj razini nije dobro. To je bitno pitanje za Zagreb, mislim da bi svi ljudi trebali raspravljati o tom planu, iznijeti svoja mišljenja i onda o tome glasati", rekao je Butković novinarima pred Banskim dvorima.

Rekao je da kao bivši gradonačelnik zna da je procedura donošenja GUP-a bitna za svaki grad, ali ne zna je li predloženi zagrebački GUP štetan za građane ili okoliš.

Na komentar da su zagrebački HDZ-ovci većim djelom rekli da su protiv GUP-a, rekao je kako to nije vidio, ali "ako su oni svi bili protiv, a glasali su za, onda je to samo po sebi jasno".

Upitan jesu li odnosi sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem sada "živa žalost", kao što je rekao za odnose s HNS-om, novinarki je odgovorio neka ga pusti da još malo razmisli pa će onda reći.

Što se tiče nadolazećih unutarstranačkih izbora u HDZ-u, rekao je da će svoju kandidaturu za potpredsjednika stranke istaknuti za par dana, a od sutra kreće kampanja.