AKTUALNE TEME

Butković komentirao sudar vlakova kod Novske te najavio: Plin u bocama će od sutra pojeftiniti

11.09.2022 u 23:22

Bionic
Reading

Potpredsjednik Vlade i ministar prometa Oleg Butković komentirao je u Dnevniku Nove TV sudar vlakova kod Novske, ali i druge aktualne teme

"I mene kao ministra zanima koji su uzroci. Činjenica je da su izgubljena tri života", rekao je Butković o sudaru dvaju vlakova te istaknuo da ne zna zašto je teretni vlak stajao na mjestu. Kaže da je čuo da je bio u kvaru, prenosi Dnevnik.hr.

  • +14
Mjesto nesreće kod Novske nakon tegljenja vlakova Izvor: Cropix / Autor: Tomislav Kristo

Ne zna koliko bi istraga mogla trajati. "Ima više aktera koji rade na istrazi, ali Državno odvjetništvo je tu najvažnije i konačni ishod njihove istrage će biti najvažniji", istaknuo je.

Osvrnuo se i na mjere za struju u Primorsko-goranskoj županiji. "Gledali smo ravnomjerno donijeti mjere, a od sutra ćemo regulirati plin u bocama tako da će oko 25 posto cijena plina u bocama ići dolje", rekao je.

Na upit smatra li da su ljudi na obalnom području zakinuti, Butković je rekao da nisu. "U Rijeci postoji plin, tako da... Naravno, nemaju sva kućanstva plin, ali 2500 kW/h polugodišnje potrošnje za kućanstvo obuhvaća oko 87,5 posto ukupnih priključaka. Ostali očito troše više", kazao je Butković.