TURISTI NA POMOLU

Butković i Šimpraga u Donjem Lapcu: Nastavlja se izgradnja ceste do Une i Štrbačkog buka

21.10.2022 u 19:20

Bionic
Reading

Nastavit će se izgradnja 1.300 metara nedovršene dionice ceste od Štrbac sela do Štrbačkog buka na Uni, dugačkoj ukupno 3500 metara, odlučeno je u petak u Donjem Lapcu na sastanku dvoje potpredsjednika vlade Olega Butkovića i Anje Šimprage s predstavnicima Ličko-senjske županije

Ministar mora, prometa i infrastrukture Butković je osim sa ličko-senjskim županom Ernestom Petryjem i načelnicima općina Donji Lapac i Udbina, Ilijom Obradovićem i Josipom Seučekom, razgovarao i sa građanima i uvidio koliko im je važno da se rekonstruira cesta od Udbine do Donjeg Lapca. Riječ je o 26 kilometa ceste od kojih je 14 kilometara makadam. Ta je cesta građanima Donjeg Lapca važna za bolji pristup Gospiću, kao i autocesti.

Udbinjanima pak je važna za povezanost s Unom kao turističkom destinacijom, te je načelnik općine Josip Seuček rekao da bi s tom investicijom od četrdesetak milijuna kuna privukli i stanovnike Bosne i Hercegovine, bihaćkog kraja, kako na izlete u Liku tako i općenito u Hrvatsku preko auto-cesta. Ta je cesta projektirana, samo treba osigurati novce, o čemu će odlučivati Vlada, rečeno je.

Ministar je sa stručnjacima Hrvatskih cesta i Županijske uprave za ceste razgovarao i o drugim potrebama u cestogradnji.

Što se Une i Štrbačkog buka tiče dogovoreno je i da će se usporedo s radovima na kvalitetnijem pristupu tom prirodnom fenomenu poraditi i na boljoj valorizaciji destinacije s hrvatske strane, za potrebe turističkog razvoja.

Ministar i sudionici sastanka obišli su na kraju prostor uz Unu i Štrbački buk, koji je u Općini Donji Lapac, iako je većim svojim dijelom sastavni dio Nacionalnog parka Una u BiH.