NAKON RUKOVANJA S HAIĆANIMA

Bush ruku obrisao o Clintonovu košulju?

25.03.2010 u 17:58

Bionic
Reading

Bivši američki predsjednici George Bush i Bill Clinton posjetili su u ponedjeljak glavni grad Haitija koji je razoren katastrofalnim potresom 12. siječnja

Dvojicu bivših predsjednika sadašnji predsjednik SAD-a Barack Obama imenovao je koordinatorima za prikupljanje pomoći Haitiju. Nakon susreta s haićanskim predsjednikom Reneom Prevalom, njih dvojica posjetila su šatorsko naselje u kojem je smješteno oko 60.000 stanovnika koji su ostali bez krova nad glavom.

Bush je naglasio da je cilj njihova posjeta dobiti informacije 'iz prve ruke' te 'podsjetiti američki narod da na Haitiju ima ljudi koji pate te da još treba dosta toga napraviti'. No kamera BBC-ja zabilježila je neobičan potez Georgea Busha. Nakon rukovanja s Haićanima, koji nakon razornog potresa ne žive u najboljim higijenskom uvjetima, Bush je ruku ležerno obrisao o košulju svog prethodnika Clintona.

U potresu je poginulo oko 230.000 osoba a oko 1,3 milijuna ih je ostalo bez krova nad glavom. Velika donatorska konferencija za Haiti  trebala bi se održati u sjedištu UN-a u New Yorku 31. ožujka.