DRAMA U ULJANIKU

Bura otrgnula novi brod i zabila ga u mol u Puli

13.11.2017 u 11:26

Bionic
Reading

Olujna bura od ranih jutarnjih sati uzrokuje velike probleme u Puli i okolici. Dramatično je bilo jutros u pulskoj luci kada su orkanski udari otkačili platformu privezanu u brodogradilištu Uljanik, javlja Regional Express

U jednom od jačih naleta bure popuicali su konompi na platformi koja se otkačila i nošena burom zaplovila na južnu stranu zaljeva, točnije na molo Luke Pula. U naletu platfotme stradalo je jedno plovilo, a i molo unutar Luke Pula je ozbiljno oštećeno, piše Regional Express.

'Danas, 13. studenog 2017., tijekom jutarnjih sati uslijed orkanskih naleta bure popucali su privezi na gradnji 520 te se brod približio i u konačnici udario u jedno veće plovilo i sam mol unutar luke Pula. Brod je zaustavljen i osiguran, radnici i posada iskrcani te se radi na utvrđenju stanja i okolnosti. S obzirom na udare bure i visinu nogu platforme, materijalna šteta je ozbiljna, no manja od one kakva je mogla biti s obzirom na jačinu naleta bure. Uslijed izrazito jakih naleta bure, srušila se i mala montažna hala na navozu 2 na Otoku. Sve interventne službe Uljanika reagirale su pravovremeno u oba incidenta te nema ozlijeđenih', priopćili su iz Uljanika.

  • +25
Nasukani brod u Uljaniku Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic / CROPIX
Bura ruši sve pred sobom Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Regional Express