IZVJEŠĆA DRŽAVNE REVIZIJE

Bulj u Saboru: Lokalni šerifi troše milijune na gorivo i vožnje vikendom

  • Autor: M.D./Mediaservis
  • Zadnja izmjena 24.02.2016 12:13
  • Objavljeno 24.02.2016 u 12:13
  • +17
  • +14

Rasprava u Saboru o izvješćima Državnog ureda za reviziju ušla u drugi tjedan

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

Sjednica Sabora nastavljena je u četvrtak raspravom o Izvješću o obavljenoj reviziji učinkovitosti sprječavanja i otkrivanja prijevara kod trgovačkih društava u vlasništvu jedinica lokalne i područne samouprave

'Od 106 trgovačkih društava obuhvaćenih revizijom, sedam društava poduzimalo je potrebne aktivnosti kako bi spriječilo i otkrilo prijevare, 84 društva poduzimala su aktivnosti za sprječavanje otkrivenih prijevara pri čemu su potrebna određena poboljšanja, a 15 društava nije poduzimalo potrebne aktivnosti za sprječavanje otkrivenih prijevara te su potrebna značajna poboljšanja', rekao je revizor Ivan Klešić

HDZ-ov Blaženko Boban rekao je da će njegov klub prihvatiti izvješće. Ako cijeli razred dobije jedan, onda nije problem u učenicima, nego u profesoru, to je u ovom slučaju zakonodavstvo, smatra Boban.

'Ovdje nema mjesta ni politikantstvu ni ičemu jer kada ih analizirate, onda ćete vidjeti da gotovo podjednako sa svih sfera djelovanja bilo lijevo, desno, centar dolaze tvrtke koje nisu ispunile ni osnovne uvjete. Poglavito ovih 15 posljednjih koji su školski dobili negativnu ocjenu', kazao je Blaženko Boban.

Mostov Miro Bulj obrušio se na dužnosnike s lokalne razine, što je zasmetalo Bobanu.

'Koliko je to sredstava kod tih lokalnih šerifa samo za korištenje vozila, primjerice, vikendom. Koliko je to milijuna kuna za gorivo? Tko to kontrolira?' upitao je Bulj.

'Takvim rječnikom nazivate ljude koji mnogi ili velika većina zaista mukotrpno rade unutar svojih lokalnih zajednica. I dosta je toga da ih se naziva lokalnim šerifima. Zaista je toga više dosta', rekao je Boban.

SDP-ov Damir Tomić osvrnuo se na Bobanovu tvrdnju kako se troši vrijeme na raspravu o izvješćima državne revizije.

'Da smo mogli sedam dana raspravljati o bitnim stvarima, možda bismo i raspravljali o njima da vlada HDZ-a i Mosta ima nešto pametno reći', rekao je Tomić.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!