ovršen račun

Bulj u Saboru: Hoćemo li simbolički krenuti od Knina gdje će se zatvoriti bolnica simboličkog imena Hrvatski ponos?

26.09.2019 u 14:13

Bionic
Reading

Saborski zastupnik Miro Bulj (Most) poručio je u četvrtak kako se po svaku cijenu mora spriječiti zatvaranje Opće i veteranske bolnice "Hrvatski ponos" u Kninu kojoj je ovršen račun zbog duga oko milijun kuna veledrogeriji "Medika"

"Hoćemo li simbolički krenuti od Knina kao simbola pobjede u Domovinskom ratu, gdje će se zatvoriti bolnica simboličkog imena Hrvatski ponos?" upitao je Bulj u Hrvatskom saboru u vremenu rezerviranom za slobodne rasprave.

"Po svaku cijenu moramo spriječiti njeno zatvaranje", rekao je zastupnik, koji jedino rješenje vidi u tome da bolnicu pod svoju upravu uzme Ministarstvo zdravstva i investira u njezine neiskorištene kapacitete. "To što radi ministar Milan Kujundžić provincijsko je pranje ruku od problema hrvatskog zdravstva", ustvrdio je Bulj.

Daus (IDS): Ne vjeruj institucijama ni kad darove nose

IDS-ov zastupnik Emil Daus upozorio je kako s terena stižu informacije da nova školska godina i Škola za život nisu pripremljene kako je trebalo.

"Zapelo se na prvom koraku - nabavi udžbenika i bilježnica - pa 20-ak dana nakon početka nastave nedostaje dio udžbenka i radnih bilježnica, za tablete se govori da će biti dobro ako dođu do kraja godine", rekao je Daus i zaključio kako je prva lekcija koju su djeca naučila u Školi za život da ne vjeruju institucijama države ni kad im darove nose.