TURISTIMA UVALIO BJELORUSKE RUBLJE

Bugarski prevarant hara Porečem

01.08.2013 u 14:15

Bionic
Reading

Bugarski državljanin (48) u dva je navrata u Poreču prevario dvoje austrijskih turista nelegalno im mijenjajući eure za bjeloruske rublje

Muškarca se tereti da je 14. srpnja u popodnevnim satima ispred trgovačkog centra u Ulici Mate Vlašića ponudio 21-godišnjem državljaninu Austrije da će mu promijeniti eure u kune. Nakon što je mladić pristao te mu je dao nekoliko stotina eura Bugarin mu je predao novčanice, za koje je mladi Austrijanac isprva pretpostavio da su kune, no naknadno je utvrdio da se radi o bjeloruskoj rublji.

Kako je utvrdila policija, istog dana bugarski državljanin je ispred istog trgovačkog centra oštetio i 21-godišnju državljanku Austrije, kojoj je promijenio nekoliko stotina eura, a umjesto kuna 'utrapio' joj je također bjeloruske rublje.

'Protiv 48-godišnjeg državljanina Bugarske podnosi se kaznena prijava u redovnom postupku za prvi slučaj prijevare, dok je 21-godišnja državljanka Austrije upoznata s time da protiv osumnjičenog može podnijeti privatnu tužbu, s obzirom da je oštećena za iznos za koji se postupak ne pokreće po službenoj dužnosti', izvijestila je PU istarska.