INTERVJU: STJEPAN MESIĆ

Budući gradonačelnik treba industrijalizirati Zagreb

  • Autor: Goran Flauder
  • Zadnja izmjena 04.12.2010 14:17
  • Objavljeno 04.12.2010 u 13:33
stjepan-mesić-intervju

stjepan-mesić-intervju

Izvor: tportal.hr / Autor: tportal

Zašto do 2000. godine Hrvatska nije bila pravna država, zašto je kao predsjednik države s Vladimirom Šeksom izmijenio odlikovanja, hoće li se i s kakvim programom kandidirati za gradonačelnika Zagreba, zašto misli da Crkvi ne treba vraćati zemljišta i od koga je pozajmio novac za kupnju dvaju stanova, Stjepan Mesić odgovara u emisiji Gorana Flaudera, dopisnika tportala na Osječkoj televiziji

Zašto je Franjo Tuđman bio impresioniran Slobodanom Miloševićem i kako je s njime namjeravao podijeliti Bosnu i Hercegovinu, pojasnio je u prvome dijelu razgovora u emisiji 'Karte na stol' Stjepan Mesić, predsjednik RH od 2000. - 2010. godine.

Prisjećajući se događaja otprije gotovo dvadeset godina, govorio je i o utjecaju Gojka Šuška na državnu politiku, o tome zašto ga je imenovao ministrom u prvoj hrvatskoj vladi te o njegovoj ulozi u zaustavljanju ubojstava na obali Drave koja je izvodila skupina Branimira Glavaša.

U drugome dijelu potvrdio je izjavu Vladimira Šeksa da je nalog za uhićenje i izručenje generala Ante Gotovine sudu u Haagu izdalo Vijeće za nacionalnu sigurnost. Obrazložio je i političke razloge iz kojih su jedan drugome dodijelili visoka državna odlikovanja.

O programu s kojim se razmišlja kandidirati za zagrebačkoga gradonačelnika Mesić je govorio u trećem izvatku iz emisije, a u četvrtom obrazlaže zašto misli da Katoličkoj crkvi ne treba vraćati zemljišta oduzeta u vrijeme bivše Jugoslavije. Komentira i svoj odnos prema Ingri u kojoj je nedavno postao predsjednik NO-a te pozajmicu dvojice prijatelja kojom je kupio dva stana u Podsljemenskoj zoni.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi