ROKER I POLITIČAR

Bruno Langer nezavisni kandidat za europarlament

17.01.2013 u 15:22

Bionic
Reading

Izbori za parlament EU-a još nisu objavljeni, a već su poznata dva istarska kandidata za europarlamentarce. Naime, osim istarskog župana Ivana Jakovčića koji je nedavno medijima potvrdio mogućnost nezavisne kandidature, danas je istovjetnu namjeru hrvatskoj javnosti objelodanio i poznati pulski roker i aktivist Bruno Langer, široj hrvatskoj populaciji vjerojatno poznatiji kao lider Atomskog skloništa

Prema riječima Langera, na podršku bilo koje stranke uopće ne računa niti je želi jer smatra da je antipod strankama, pa će sukladno članku 5. Zakona o izborima nastupiti s nezavisnom listom.

'Prema jednom istraživanju, čini mi se iz 2010, oko 40 posto mlade populacije izjasnilo se kao euroskeptici i to je populacija na koju računam', kaže Langer dodajući da 'političke stranke stalno nešto mantraju', pa zato želi biti predstavnik one skupine koja se propitkuje, koja smatra da u EU ulazimo 's gaćama na štapu' i kao 'guske u maglu'.

Potrebno mu je skupiti pet tisuća potpisa u 14 dana, no mišljenja je da to neće biti neki problem jer cijela Hrvatska je jedna izborna jedinica. Veli da su hrvatski građani zasićeni politikom i političarima, pa smatra da je glas za njega alternativa svima koji razmišljaju na način 'opet će se netko tamo uvalit' i imat' veliku plaću.'

Na novinarsko pitanje koliko novaca kani uložiti u kampanju i računa li sa sponzorima, Langer kroz smijeh odgovara kako 'krupni kapital sponzorira političare velikog kalibra', pa priznaje da će to biti 'skromna osobna sredstva'.

'Neću ići s jumbo plakatima jer mislim da to nije potrebno. Preko 50 godina sam na sceni i ljudi znaju kako izgledam', napomenuo je.

Langer se hrvatskoj javnosti obratio i priopćenjem, kojeg prenosimo u cijelosti.

'Obavještavam javnost Hrvatske kako se namjeravam kandidirati kao nezavisni kandidat na budućim izborima za Europarlament. Namjera mi je sa svojom nezavisnom listom zatražiti povjerenje onih građana Hrvatske koji propituju ovako ustrojenu Europsku uniju i njen utjecaj na RH, ali i odnos institucija RH prema institucijama EU-a.

Svojom kandidaturom nudim alternativu svima onima koji ne dijele uvjerenje predstavnika gotovo svih političkih opcija u Hrvatskoj kako je već sam ulazak u EU jedino rješenje svih problema u RH. Bit ću, za razliku od kandidata političkih stranaka, predstavnik onih građana RH koji propituju funkcionalnost ovako ustrojene EU i njezin utjecaj na politiku i gospodarstvo RH.

Dakle svima onima, a takvih zasigurno u našoj državi nije malo, koji propitkuju zašto? kako? dali baš ovako? ima li drugačijih modela? nudim svoju kandidaturu kao most ili cestu kojom će moći izraziti sva svoja pitanja, sve svoje bojazni ali jednako tako i sve svoje prijedloge koji bi mogli donijeti kvalitativne promjene ustroja EU, njenog odnosa prema RH, ali i potaknuti neophodne reforme u Hrvatskoj'.