TRAGEDIJA U INDIJI

Broj mrtvih u urušavanju zgrade popeo se na 72

06.04.2013 u 16:00

Bionic
Reading

Sedamdeset i dvije osobe smrtno su stradale u urušavanju zgrade u izgradnji na periferiji Mumbaija, na zapadu Indije, prema najnovijim podacima koje je u subotu objavila policija koja traži odgovorne za to ilegalno gradilište

Broj mrtvih, uglavnom radnika i njihovih obitelji, nije prestao rasti od petka. 'Broj mrtvih sada je 72', izjavio je Sansdeep Malvi, glasnogovornik okruga Thane gdje je došlo do urušavanja, 35 km od Mumbaija.

Zgrada od sedam katova srušila se u četvrtak navečer kao kula od karata, sprečavajući napore spasilaca u potrazi za preživjelima. Uz pomoć buldožera, spasioci su i u subotu nastavili s naporima uklanjanja ruševina i oslobađanja osoba još uvijek priklještenih ispod osam metara visoke gomile željeza i betona.

Dužnosnik lokalne policije K. P. Raghuvanshi kazao je u petak da će njegove službe pokrenuti krivično gonjenje protiv građevinara zbog ubojstva iz nehata. 'Radi se o dvojici građevinskih poduzetnika i mi ih tražimo', kazao je on. Većina žrtava bili su radnici iz Mumbaija u potrazi za poslom u građevinarstvu.