U PANAMI

Brodosplit zbog duga zaustavio Jadroplovov brod

26.02.2014 u 12:39

Bionic
Reading

Izgradnjom i isporukom brodova za naručitelja Jadroplov (novogradnje 466 i 467) još od 2010. ostao je nepodmiren dug prema Brodosplitu u iznosu od 17.898.000 dolara glavnice, te pripadajućih ugovornih kamata, priopćili su danas iz Brodosplita

'Stoga smo, skoro godinu dana od potpisa Ugovora za kupnju i prijenos dionica Brodosplita, a u svrhu zaštite poslovnih interesa Brodosplita, primorani poduzeti sve pravne korake u smjeru zaštite interesa Brodosplita. Pritom napominjemo kako svi dosadašnji pokušaji da se ovaj slučaj riješi sporazumno, u kojem je Brodosplit bio spreman ne naplatiti pripadajuće ugovorne kamate, nisu urodili plodom. Zato je Brodosplit pokrenuo pravni postupak te je temeljem odluke suda u Panami danas dozvoljeno zaustavljanje broda 'Peristil' u vlasništvu Jadroplova', navodi se u priopćenju.

Ova odluka bit će na snazi dok se ne položi bankovna ili druga zadovoljavajuća garancija podmirenja Brodosplitovih potraživanja prema Jadroplovu.

'Pravne radnje koje smo bili dužni provesti uključuju zaustavljanje brodova u lukama i pokretanje nadležne arbitraže. Nažalost, to su potezi na koje smo primorani, jer smo iscrpili sve druge moguće načine rješavanja potraživanja Brodosplita prema Jadroplovu', zaključili su u Brodosplitu.