NEPRILAGOĐENA BRZINA

Brođanin kombijem 'pokupio' djevojčice na zebri

17.05.2011 u 12:52

Bionic
Reading

Dvije osmogodišnje djevojčice ozlijeđene su jučer na pješačkom prijelazu u Slavonskom Brodu. Dok su prelazile cestu, naletio je kombi kojim je upravljao 51-godišnjak

Nesreća se dogodila oko 12 sati na raskrižju Ulica Josipa Bašića i Vida Došena. Iako se približavao obilježenom pješačkom prijelazu, 51-godišnji vozač kombija nije prilagodio brzinu vozila te stoga nije uspio zakočiti kada je na zebri ispred sebe ugledao djevojčice koje su izbile iza parkiranog vozila koje je kombi obilazio.

Budući da vozač nije stigao zaustaviti vozilo, udarilo je jednu od djevojčica, koja je nakon toga tijelom udarila svoju prijateljicu, nakon čega su obje pale na kolnik. Ozlijeđene osmogodišnjakinje prevezene su u slavonskobrodsku bolnicu gdje su jednoj od njih konstatirane teške tjelesne ozljede, te je zadržana na liječenju.

Druga lakše ozlijeđena djevojčica je nakon liječničke pomoći puštena kući. Protiv vozača teretnog vozila, u čijoj krvi nije bilo alkohola, slijedi kaznena prijava zbog izazivanje prometne nesreće.