SPEKTAKULARNA POTJERA

Brod Mladena Bajića tik do zapaljenih jahti

21.12.2010 u 11:56

Bionic
Reading

Pola sata nakon što su raketama zapaljene tri jahte u splitskoj lučici Zenta, splitska policija gotovo dva kilometra dalje uhitila je dvojicu osamnaestogodišnjaka. Materijalna šteta je velika. Brod glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića, privezan u neposrednoj blizini, nije oštećen

Nakon spektakularne potjere u prvim satima utorka, splitska policija privela je dvojicu osamnaestogodišnjaka osumnjičenih za palež jahti u lučici Zenta u utorak u 5.40 sati.

Mladiće je još u trenutku kad su brodovi gorjeli uočio zaštitar, opisao ih policiji kao 'muškarce u crnom', pa su policijske ophodnje krenule u pretragu šireg područja. Sumnjivci su uočeni gotovo dva kilometra dalje, u Šimićevoj ulici na Blatinama, pa su nakon pokušaja bijega uhićeni negdje oko 6.15 sati. U ovom trenutku nalaze se na ispitivanju u prostorijama policije.

Po neslužbenoj verziji događaja, dvojac je s jednog od brodova u lučici otuđio signalne rakete i potom s obližnjeg platoa bazena gađao luksuzne jahte smještene u Zenti. Po najnovijim informacijama oštećena su čak četiri broda – jedan u vlasništvu poduzetnika Vjenceslava Baccija, bivšeg direktora 'Prerade' i sudionika nekoliko sudskih postupaka za gospodarski kriminal, drugi pripada pomorcu i suvlasniku obližnjeg ugostiteljskog objekta Miru Nazoru, treći je registriran na tvrtku Mognium, dok vlasnik četvrtoga još nije utvrđen.

Je li se radilo o bizarnoj destruktivnoj zabavi, ili postoje neki drugi motivi paleža, utvrdit će istraga.

Kuriozitet je da je u istoj lučici smješten i brod Glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića, koji je punih 12 godina obnašao dužnost predsjednika Pomorskog športskog društva Zenta, no on nije pretrpio nikakva oštećenja.