OBJASNIO POZICIJU NA LISTI

Brkić: Prestanite se baviti sobom, bavite se ljudima

12.08.2016 u 10:33

Bionic
Reading

Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić objavio je na svojoj facebook-stranici kako je predložio da on u izbornu utrku uđe s 14. mjesta u II. izbornoj jedinici, jer je svako mjesto na listi jednako važno i čast je biti na listi za Hrvatski sabor

U statusu na Facebooku zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić poručio je kako je obveza političara 'da svim mladim generacijama u politici koje tek dolaze, no nažalost i nekim današnjim političarima, pokažu jasno svojim primjerom - kako treba promišljati, djelovati i raditi za svoju zemlju'.

'Stoga sam predložio da u izbornu utrku uđem s 14. mjesta u 2. izbornoj jedinici. Svako mjesto na listi je jednako važno i čast je biti na listi za Hrvatski sabor. Za mene su promišljanja o politikama koje će sutra pridonijeti kvalitetnijem životu građana u našoj zemlji, puno važnija od traženja sigurnosti na listama', poručio je Brkić.

'S građanima trebamo raspravljati o programu i nuditi im jasna rješenja za bolji život. Nisu važne pozicije i funkcije, važne su vrijednosti koje živimo i politike za koje se borimo, važno je znati kako s njima stvoriti bolje sutra za naše građane. Neka ovo bude poruka svima koji se bave javnim poslom: prestanite se baviti sobom, bavite se ljudima', zaključio je Brkić.

Podsjetimo, iako se unazad nekoliko tjedana spekuliralo o tome da bi Brkić trebao predvoditi listu HDZ-a u dijaspori, navodno se tek prekjučer uspio izboriti da ipak ostane na čelu liste u 4. izbornoj jedinici. Međutim, do preokreta je došlo sinoć na sjednici Nacionalnog vijeća kada je Brkić predložio da bude 14. na listi u 2. izbornoj jedinici. Prema pisanju Večernjeg lista, dolaskom Ivane Maletić na čelo liste u 2. izbornoj jedinici iz kombinacije je ispao Miroslav Tuđman za kojeg je do tada bilo namijenjeno to čelno mjesto. Namjere su bile da ga se stavi na 14. mjesto u 2. izbornoj jedinici, no tada je uskočio Brkić i Tuđmanu prepustio čelno mjesto u 4. izbornoj jedinici, a on sam je odlučio potražiti prolaz preko preferencijalnih glasova s dna liste u 2. izbornoj jedinici.