NIKOLIĆEV ŠEF ZA MEDIJE

'Britanska kraljica ima pravo na svoje mišljenje'

08.07.2015 u 16:09

Bionic
Reading

Kabinet Tomislava Nikolića predsjednika Srbije, odbacio je kritike opozicijskog DS-a zbog Nikolićevog pisma britanskoj kraljici Elizabeti Drugoj

U reagiranju koordinatora za medije Vuka Fatića, na izjavu međunarodnog tajnika DS-a Vladimira Todorića, navodi se da je Nikolić uputio 2. srpnja pisma svim šefovima država članica Savjeta sigurnosti UN-a, pa i kraljici Elizabeti II. želeći da ih upozna zašto ne bi bilo dobro da Savjet usvoji rezoluciju o Srebrenici koju je predložila Velika Britanija.

Fatić je naveo kako je neistina da je Nikolić tražio od kraljice Elizabete II. da Velika Britanija povuče predloženu rezoluciju već da je zamolio da 'upotrijebi svoj autoritet i ukaže vladi (Velike Britanije) na složenost i teškoće pitanja' u vezi sa Srebrenicom, prenosi B92.

'Dakle, ako ništa drugo, (britanska kraljica) ima pravo izraziti svoje mišljenje. Pa neka je to i proceduralno, svejedno nije beznačajno. Nitko, a pogotovo ne predsjednik Nikolić, od nje nije tražio da se miješa u rad svoje vlade niti bilo što slično', navodi se u priopćenju.

Fatić je naveo i to da Elizabeta II. u opisu svojih nadležnosti ima i sjednice takozvanog 'Privatnog savjeta', na kojima odobrava uredbe i druge podzakonske akte Vlade Ujedinjenog Kraljevstva.

'Gospodine Todoriću, zašto žalite zbog sudbine rezolucije koju je svojom diplomatskom aktivnošću predsjednik zaustavio', upitao je u reagiranju Fatić.