ZABORAVLJENI BORCI

Branitelji iz BiH blokirali dva granična prijelaza s Hrvatskom

25.04.2017 u 14:40

Bionic
Reading

Nekoliko desetaka pripadnika udruge Zaboravljeni branitelji iz BiH blokirali su u utorak tijekom jutra dva granična prijelaza prema Republici Hrvatskoj, potvrdili su za Hinu iz Auto moto saveza BiH (AMSBiH) sa sjedištem u Mostaru

"Zbog prosvjeda branitelja na snazi je obustava prometa na graničnim prijelazima Gorica i Bijača", naveli su iz Auto moto saveza. Dodali su kako je promet obustavljen oko 11.15 sati te da se ne propuštaju nikakva vozila.

Iako su predstavnici uduge Zaboravljenih branitelja jučer najavili da će blokirati sve granične prijelaze i cijelu Federaciju BiH, to se ipak nije dogodilo, nego su blokirana tek dva granična prijelaza RH i BiH nedaleko Imotskog, odnosno Ploča s bosanskohercegovačke strane.

Iz ove udruge zatražili su da se na današnjoj sjednici Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH kao točka dnevnog reda stavi i prihvati rezolucija u kojoj se traži uvođenje naknada za razvojačene branitelje koji su sudjelovali u ratu.

Predsjednik te udruge Vlado Marušić istaknuo je kako okupljeni prosvjednici neće prekinuti blokadu prometa na granici dok federalni parlament ne donese odluku koju su tražili.