spriječena velika šteta

Božinović o pljački Ine: Svi očekujemo odgovor na pitanje kako je moguće da nitko ne primijeti ovakve transakcije

29.08.2022 u 13:01

Bionic
Reading

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović komentirao je pljačku Ine, a osvrnuo se i na novi navijački incident tijekom kojeg je Torcida izazvala zastoj na autocesti.

'Sigurno da to nije ugodno bilo kojem građanu, a meni kao ministru je satisfakcija da su policijski službenici s Uskokom i drugim nadležnim službama u dugotrajnom istraživanju prikupili dovoljno dokaza kako bi se mogla podnijeti prijava i kako bi se detektirali počinitelji', kazao je Božinović.

Božinović je rekao da je zahvaljujući blokadi novca spriječena velika šteta koja je mogla pogoditi kompaniju. 'Oni su uhićeni i to je ono što radi policija, Državno odvjetništvo. Sa svim ovim naporima spriječena je jedna velika šteta koja bi pogodila Inu', poručio je ministar.

Komentirao je i kako je moguće da se dogodi nešto takvo, a da nitko to ne primijeti, prenosi N1.

'Ono što jest pitanje koje si moramo postaviti, a to je jasno artikulirao ministar Filipović, da vidimo koje su to poslovne prcedure da je tako nešto moguće. To su poslovne procedure koje je potpisala jedna kompanija s preciznim angažmanom. Kad se angažira represivni sustav, to znači da treba skupiti dokaze da bi bila održiva kaznena prijava i ona će se dodatno sad osnažiti', naveo je Božinović.

  • +7
Privođenje na sud Izvor: Cropix / Autor: Davor Pongracic / CROPIX

'Svi očekujemo odgovor na pitanje kako je moguće da nitko ne primijeti i da se dogode takve transakcije koje su svakome sumnjive', dodao je.

Komentirao je i navijački incident, a osvrnuo se i na djevojčicu koja je na respiratoru, a koja je zaglavila u koloni. 'Brzim angažmanom policijskih službenika dijete je prošlo brzo kroz tu kolonu', kazao je Božinović.