nakon napada na policajce

Božinović o elektrošokerima: Ima logike da se i ta sredstva koriste

02.05.2018 u 20:12

Bionic
Reading

O zaključcima sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, obilježavanju 27. godišnjice pokolja hrvatskih policajaca u Borovu selu i ostalim aktualnim temama u središnjem Dnevniku HTV-a govorio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Na pitanje kakve zaključke očekuje sa sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a ministar unutarnjih poslova je kazao: "HDZ ide čvrsto, stabilno naprijed, ide ukorak s vremenom'.

Siguran je da će biti još nekih rasprava i amandmana. 'HDZ je, otkad ga je preuzeo Andrej Plenković, stvarno demokratska stranka otvorena za sugestije članstva. Članovi predsjedništva su vodili jednu vrlo kvalitetnu raspravi i do Izvještajnog sabora siguran sam da ćemo se dogovoriti oko konačnog teksta statuta', izjavio je Božinović za HRT.

Govoreći o napadu na policajce u Splitu ministar je rekao da je poruka svima onima koji dignu ruke na policijske službenike da će Ministarstvo unutarnjih poslova znati reagirati u zaštiti svojih ljudi.

Komentirao je i upozorenje Sindikata policije u kojem se ističe važnost izmjena zakonskih odredbi o uporabi vatrenog oružja i uvođenja elektrošokera i tasera kao osnovne policijske opreme.

"Ima logike da se i ta sredstva u nekim situacijama koriste.Ostavit ćemo struci da donese konačni sud', poručio je Božinović. Plan je da ove godine izmjenjeni zakon o policiji stupi na snagu.

Ministar unutarnjih poslova govorio je i o obilježavanju 27. godišnjice pokolja hrvatskih policajaca u Borovu selu te raketnom napadu pobunjenih Srba na Zagreb. Kazao je da je dosad za zločin u Borovu selu kažnjen samo jedan počinitelj te da postoje osobe koje Hrvatska traži kroz međunarodnu policijsku pomoć. Istaknuo je da je to nešto od čega Hrvatska sigurno neće odustati jer želi da se svi krivci privedu pravdi.

  • +30
Interventna policija Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL