'problem je kako smanjiti rizik'

Božinović o blagdanima: Vjerojatno ćemo donijeti odluku o produženju radnog vremena ugostitelja

22.12.2021 u 10:12

Bionic
Reading

Ministar unutarnjih poslova i čelnik Stožera civilne zaštite Davor Božinović gostovao je u srijedu u emsiji Hrvatskog radija 'A sada Vlada'

E emisiji je, među ostalim, govorio i o epidemiološkim mjerama oko dočeka Nove godine.

'Pogotovo u doba blagdana, recimo dočeka Nove godine, očekivano je da će se ljudi okupiti. S druge strane potpuno je jasno da je svako veće okupljanje rizik. Razgovarat ćemo s predstavnicima ugostiteljskog sektora upravo da vidimo kako, ako se donese takva odluka, a vjerojatno će se donijeti, da se produži sat-dva vremena rad ugostiteljstva, odnosno dopusti okupljanje, da vidimo što se sve može poduzeti da bi se taj rizik umanjio', rekao je Božinović u emisiji Hrvatskog radija.

'To je ta situacija s kojom se mi nosimo od samog početka, pa i ovi koji napadaju mislim da to dobro razumiju, ali naravno traže tu nekakav prostor za politički glas više, međutim to je kratkoročno, a kriza je dugoročna i moramo voditi računa ne samo o trenutačnim izazovima nego i o onome što nam po svemu sudeći slijedi, a to je širenje nove varijante virusa koja se već počela širiti Europom. U svemu ovome mi taj određeni pad, ali on se dosta usporio i to su sve razlozi zbog kojih moramo pratiti situaciju kako bi zaštitili živote i zdravlje što većeg broja ljudi, a opet čini sve da u državi i u ovim uvjetima funkcionira najbolje što može', naglasio je Božinović.

  • +3
Davor Božinović Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Hladika/PIXSELL