ministar unutarnjih poslova

Božinović: Nagla rješenja nisu dobra, policija neće odjednom doći i skinut ploču HOS-a

02.09.2017 u 11:03

Bionic
Reading

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je da pregovori s predstavnicima HOS-a traju već dulje vrijeme i da vjeruje kako će se naći zadovoljavajuće rješenje za problem HOS-ove ploče s natpisom 'za dom spremni' u Jasenovcu

'Razgovori s pripadnicima udruga HOS-a, kako je to kazao i premijer, traju već dulje vrijeme, a u ovom trenutku se intenziviraju. Vjerujem da će se naći rješenje koje neće, ako svako pitanje stavimo u odgovarajući kontekst, izazvati nezadovoljstvo kod bilo kojeg segmenta društva', rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u intervjuu za subotnje izdanje Jutarnjeg lista.

Na pitanje zašto policija jednostavno ne ode u Jasenovac i skine ploču s ustaškim pozdravom, Božinović je rekao da neće biti naglih rješenja.

  • +5
Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

'Nikakva nagla rješenja, a u godinama iza nas ih je bilo, nisu suštinski riješila problem. Poželjno bi bilo na sustavni način, što širim društvenim konsenzusom, odrediti se prema nekim stvarima. Svako ad hoc rješenje traje vrlo kratko, a onda se problem vrati u novom obliku i intenzitetu', poručio je ministar unutarnjih poslova.

Božinović se osvrnuo i na brojne ovogodišnje požare rekavši kako policija svakodnevno provodi kriminalistička istraživanja.

'Do sada je, kada govorimo o ovom ljetu, u 58 kriminalističkih istraživanja osumnjičeno i pravosuđu prijavljeno 26 počinitelja… Ima i više slučajeva namjernog podmetanja vatre', rekao je Božinović za Jutarnji list.