Ministar pravosuđa

Bošnjaković: Ozlijeđeni pravosudni policajac i dalje na intenzivnoj njezi

13.11.2019 u 12:43

Bionic
Reading

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković izjavio je u srijedu kako je pravosudni policajac, ozlijeđen prilikom slučajnog okidanja službenog pištolja, i dalje na intenzivnoj njezi gdje dobiva najbolju moguću liječničku skrb

'I dalje je na intenzivnoj njezi jer su ozljede teške, međutim liječnici poduzimaju sve što je u njihovoj moći. Mislim da je skrb ovdje na najvišoj razini, a ravnatelj i liječnik su me uvjerili da poduzimaju baš sve', kazao je Bošnjaković.

Pravosudni policajac slučajno se u utorak na porti Županijskoga suda u Rijeci ranio vatrenim oružjem i zadobio prostrijelnu ranu mozga i lubanje. Na liječenju je u Kliničko bolničkom centru Rijeka.

Bošnjaković je naglasio kako istraga o nemilom događaju, u formalnom smislu, još nije počela.

'Razgovarao sam s ljudima koji su na neki način očevici. Došlo je vrlo vjerojatno do određenih pogrešaka kod razduživanja pištolja, jer treba provjeriti postoji li metak u cijevi, a ta zadnja radnja ovdje nije obavljena, i došlo je do takvih komplikacija', objasnio je Bošnjaković.

Novinari su ministra pitali je li to uobičajena praksa, da pravosudni policajci razmjenjuju iste pištolje na radnom mjestu.

'Nekad je bila praksa da svako ima svoj pištolj, međutim nakon nekakvih slučajeva, gdje je bilo i ubojstava, prešlo se na ovu praksu gdje svatko razdužuje pištolj na kraju službe', kazao je ministar, dodavši kako je ta praksa već dugo na snazi te da je to te promjene došlo radi sprječavanja sličnih nezgoda.

Ustvrdio je kako se svakodnevno poboljšavaju uvjeti rada pravosudnim policajcima koliko je moguće u okvirima dostupnih sredstava.

Ministar se osvrnuo i na novu aferu koja potresa HDZ, gdje su pojedini članovi u zatvorenim grupama na mobilnim aplikacijama WhatsApp i Viber širili govor mržnje.

'Kada se govori o tome da netko iskazuje mržnju, da netko šalje prijetnje, mislim da tu ne možemo govoriti o slobodi govora. Slati nekome prijetnje, i takve stvari, mislim da to nije pitanje slobode', zaključio je Bošnjaković.