skidanje imuniteta

Borzan iznenađena optužbama: Kovač je izgledao iskreno potresen, rasplakao se. Grbin i ja smo odreagirali ljudski

10.09.2021 u 14:32

Bionic
Reading

Potpredsjednica SDP-a Biljana Borzan izjavila je u petak da je iznenađena optužbama da je njihov saborski zastupnik Stjepan Kovač lažirao prijetnje smrću, zbog čega DORH traži ukidanje imuniteta, nakon što ga je u svibnju zajedno s Peđom Grbinom javno tješila nakon što se rasplakao

„Predsjednik stranke Peđa Grbin i ja došli smo na poziv gradonačelnika Čakovca Stjepana Kovača na presicu podrške u kampanji za lokalne izbore. Potpuno neočekivano i iznenada Kovač je počeo govoriti o prijetnjama i svojoj obitelji. Izgledao je iskreno potresen i zabrinut i rasplakao se. Grbin i ja smo u tom trenutku odreagirali ljudski, zagrljajem i stiskom ruke“, pojasnila je Borzan neugodnu situaciju.

Koliko je iznenađena hrvatska javnost, toliko smo i mi, i u tom smislu želim da se ova situacija što prije rasvijetli, poručila je Borzan ne precizirajući hoće li Kovač snositi sankcije u stranci.

Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo danas odlučuje o ukidanju imuniteta Kovaču, kojeg Uskok sumnjiči da je u dogovoru s jednim policajcem lažno prijavio kako mu netko prijeti smrću.

Tvrdnje iz kampanje potkrijepio je i suzama na press-konferenciji u svibnju kada su mu potporu došli dati čelnici stranke Grbin i Borzan.

Da je i njih izmanipulirao svjedoči tadašnja Grbinova izjava: „I naš kandidat za gradonačelnika Štef Kovač je dobio prijetnje smrću, ne samo sebi, nego dirnuli su u nešto što je svima od nas najsvetije. Dirnuli su u obitelj”, nakon čega se Kovač rasplakao.