SLOVENSKA 'ANALIZA'

Borut i Jadranka - ljubav bez granica?!

11.11.2009 u 14:21

Bionic
Reading

Nakon što se u hrvatskoj javnosti otvorilo pitanje o prirodi iskrica koje očito frcaju između slovenskog premijera Boruta Pahora i hrvatske premijerke Jadranke Kosor, te im se pridodavalo značenje koje nadilazi državničke strasti, o tome piše i komentatorica najčitanijeg slovenskog medijskog portala 24ur.si

'Nisam jedina koja je opazila iskrice između našeg Boruta i susjede Jadranke. U zadnje vrijeme svjedoci smo pravoj znanstvenoj fantastici. Ne sjećam se da su ikada u slovenskoj povijesti dva politička suparnika bila tako međusobno naklonjena. Odmah je bilo jasno da su se našli', piše komentatorica rubrike Zadovoljna.si u tekstu pod naslovom 'Borut i Jadranka, ljubav bez granica?!'.

Nije, naime, mogla ne primijetiti njihove međusobne iskrice, pri čemu se šuškalo da se tu nešto dobro kuha. 'Kakva vrsta ljubavi, teško je reći, ali Borut je šarmirao Jaranku, a njoj je to jako godilo. Mi žene smo prefrigane. Kad želimo nešto dobiti od muškarca, upotrijebimo sve čari. Možda je Jadranka upotrijebila sav svoj šarm kako bi Hrvatska prisvojila koju litru mora u Piranskom zaljevu', piše komentatorica.

Podsjeća na Pahorovo oduševljenje prilikom potpisivanja sporazuma u Stockholmu, kada je izjavio: 'Kakav fantastičan dan!' Jadranka Kosor tada mu je uzvratila mnoštvom komplimenata, a on je rekao da bi mu možda trebalo biti neugodno. 'Što je pritom mislio, ne znamo, no možda to da mu se sviđa 10 godina starija žena. Nema što, Jadranka ima već 56 godina, ali ipak je očarala našeg Boruta', primjećuje komentatorica.

Dodaje da su im naklonjene čak i zvijezde jer su oboje rođeni u vodenim znacima te se njihovim zajedničkim točkama ne vidi kraja. Za muškarce Škorpione vrijedi da vole riskirati, a žene Račice obožavaju takve junake i s veseljem im nude sigurnu luku. Osim toga, Rakovi teško puštaju svoje simpatije. 'Ako vjerujemo zvijezdama, Jadranka će teško zaboraviti našeg Boruta', zaključuje autorica dodajući da, dok to dvoje golupčića izmjenjuju osmijehe, arbitražni sporazum plovi prema novim pustolovinama, do referenduma.