'UMIROVLJENICI ZAJEDNO'

Borba za glasove umirovljenika: 'Povećat ćemo mirovine u prosjeku za 200 eura'

15.04.2024 u 14:37

Bionic
Reading

Platforma Umirovljenici zajedno pozvala je u ponedjeljak umirovljenike da izađu na izbore i podrže njihove kandidate, podsjetivši na svoje obećanje o povećanju mirovinu u prosjeku za 200 eura.

Istaknuli su kako je cilj koalicije u kojoj su Stranka umirovljenika, Blok umirovljenici zajedno i Demokratska stranka umirovljenika bolji materijalni i društveni položaj umirovljenika. "Nismo se poput nekih 'prodali' HDZ-u jer ne želimo biti ničiji žeton", poručili su.

Kažu kako će društvo postati pravedno samo uz odgovarajuće mirovine koje su nagrada za rad i trud koji su današnji umirovljenici uložili u razvoj zajednice u kojoj žive.

"Obećali smo novi izračun mirovine za sve umirovljenike na bazi 75-80 posto neto plaće umirovljenika kroz 10 najboljih godina, ukidanje penalizacije s navršenih 65 godina života, AVM od 20 eura po godini staža, što jamči najmanju moguću mirovinu za 41 godinu staža u iznosu 820 eura", istaknuli su. 

Pozivaju birače da ih podrže ističući kako se druge stranke sjete umirovljenika samo u kampanji, te ako misle da 550 eura mjesečno nije dovoljno za dostojanstven život i ne žele čekati veću mirovinu još četiri godine. 

"Izađimo na izbore zajedno, pokažimo snagu umirovljenika i recimo ne siromaštvu umirovljenika", izjavili su.