KOSOR U NOVOJ GRADIŠKI

'Borba protiv korupcije nije prošla tunel Učku'

21.11.2011 u 17:57

Bionic
Reading

'Neki ne samo da žele da mi izgubimo izbore, nego da nas nestane i da Hrvatska dobije neki novi izgled u političkom smislu. Mi tvrdimo da bez stabilnog HDZ-a nema ni stabilne Hrvatske. Vrijeme je da okupimo sve one koji razmišljaju hrvatski i za Hrvatsku i koji razumiju da se sada odlučuje o hrvatskoj budućnosti', kazala je Jadranka Kosor, predsjednica HDZ-a, na stranačkom skupu u Novoj Gradiški, gdje su predstavljeni kandidati s izborne liste za petu izbornu jedinicu

Prema njezinim riječima, Vlada se dosta naradila u pregovorima za ulazak u Europsku uniju, u borbi s krizom i recesijom te u borbi protiv korupcije i kriminala. Da ti procesi ne bi zastali, potrebno je, kaže, da većina birača da svoj glas HDZ-u. Dodala je kako 'borba protiv korupcije još nije prošla tunel Učku', te još jednom podsjetila na nedosljednost političkih suparnika iz Kukuriku koalicije u slučaju kada su varaždinskog gradonačelnika skinuli s liste, ali ga nisu maknuli i s gradonačelničke funkcije.

'S liste su ga skinuli kad smo to mi dobrano iskritizirali. Na listu su stavili neku drugu gospođu, ali izvan rokova, protiv čega žestoko prosvjedujemo. Imaju još jednog koji je pobjegao s mjesta nesreće pa ga je hvatala policija', kazala je predsjednica HDZ-a.

Potpredsjednik stranke Petar Čobanković posebno je istaknuo da Hrvatska nije doživjela ono što su doživjele i jače i bogatije zemlje.

'Zahvaljujući mjerama koje su poduzete, sačuvali smo makroekonomsku stabilnost', rekao je Čobanković. Među uspjesima aktualne Vlade na skupu je istaknuto kako je u mandatu HDZ-a izdvajanje za branitelje povećano s 1,7 na šest milijardi, a broj nezaposlenih smanjen s 320 na 290 tisuća.

O TUĐMANU U NOVSKOJ

'Pobjedu na ovim izborima posvećujemo hrvatskim braniteljima i uspomeni na prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana. Oni to zaslužuju jer su najzaslužniji za slobodnu i neovisnu Hrvatsku', naglasila je Jadranka Kosor pred više stotina okupljenih na središnjem gradskom Trgu dr. Franje Tuđmana u Novskoj.

Govoreći na večeras održanom predizbornom skupu, Kosor je istaknula kako je HDZ jedina stranka koja ima hrabrosti otvoreno se suprotstaviti korupciji i kriminalu, te da zbog svoje odlučnosti u toj borbi podnosi teret.

'U tome smo odlučniji nego ikada i zato nam treba pobjeda kako ta borba ne bi stala', kazala je Kosor, dodavši da HDZ zna urediti svoju kuću.

U svojem je govoru napomenula kako je HDZ u potpunosti predstavio svoj program, dok suparnici svoj program skrivaju.

'Na suprotnoj strani su oni koji demantiraju jedni druge. Jedni govore da neće dovesti MMF, dok bi drugi to htjeli. Jedni su za prodaju HEP-a, a drugi ne. Najavljuju i otpuštanje 80 posto zaposlenih u državnoj upravi. Vjerujem da Hrvatice i Hrvati to neće dopustiti', rekla je Jadranka Kosor.

Na skupu u Novskoj i kasnije u Jasenovcu predstavljeni su i svi kandidati s liste HDZ-a za VI. izbornu jedinicu.