IZNUDA POREČKOG DOGRADONAČELNIKA

Bombaš u pritvoru, a pomagačice na slobodi

28.05.2011 u 16:25

Bionic
Reading

Miro Đurić zvani Bombaš, osumnjičenik za iznudu porečkog dogradonačelnika Ede Kosa, jučer je prebačen iz Rijeke u Pulu, gdje mu je nakon saslušanja istražni sudac Županijskog suda u Puli Ivica Stanić odredio 48-satno zadržavanje u pritvoru

U ovom slučaju iznude, kao Bombašove pomagačice uhićene su i tri ženske osobe u dobi od 27, 32 i 40 godina. Kako doznajemo, nakon provedene istrage u Rijeci, osumnjičene žene su puštene na slobodu. Budući da nema dokaza da su počinile kakvo kazneno djelo, ne tereti ih se za pomaganje u iznuđivanju Kosa.

Đuriću je, pak, dvodnevno zadržavanje u pritvoru određeno zbog mogućeg ponavljanja kaznenog djela, a cijeli spis prosljeđuje se nadležnom Državnom odvjetništvu.

Podsjetimo, na Edu Kosa u dva je navrata pokušan atentat. Prije pet godina napadač je postavio bombu pod Kosov automobil, parkiran na parkiralištu kod gradske palače, a Kos je eksploziju izbjegao pukom srećom. U drugom slučaju, u studenom prošle godine, napadač je dogradonačelnika i donedavnog predsjednika porečkog IDS-a dočekao u mraku s revolverom u njegovu vlastitom dvorištu.