NE SMETA IM KRIMINAL

Bombaš s Jelačićevog trga dobio posao na vodičkoj burzi

09.01.2014 u 19:37

Bionic
Reading

Od svih šest bombaša iz Vodica, koliko ih je ukupno bilo, posljednji je iz pritvora izašao baš Tomislav Strikoman (29). Na slobodu su ga pustili uz četiri milijuna kuna jamčevine. Nekoliko mjeseci poslije zaposlio se za 1600 kuna u ispostavi Zavoda za zapošljavanje u Vodicama, pišu 24sata

'Nakon 25 godina poštenog rada došao sam se prijaviti na burzu. I gle čuda, tamo zavaljen u udobnu fotelju sjedi osumnjičeni za postavljanje bombe u Zagrebu. I sad on u toploj kancelariji postaje moj savjetnik u pronalaženju posla', kazao je čitatelj 24sata.

Da je Tomislav Strikoman njihov zaposlenik od početka kolovoza 2013, potvrdili su i iz vodičkog Zavoda za zapošljavanje.

'Primljen je na javnom natječaju s još četvero mladih i nezaposlenih. Svi primljeni su dostavili uvjerenja o nekažnjavanju, uključujući Tomislava Strikomana. Napominjemo da se ne radi o zapošljavanju, već o stručnom osposobljavanju', piše u priopćenju Gorana Mačukata iz HZZ-ova Područnog ureda u Šibeniku, Ispostava Vodice.

Podsjetimo, eksploziv za bombu iz kućne radinosti nabavili su od oca jednog od bombaša. Tomislav Duvnjak (30), Domagoj Šprljan (32), Ivan Tubić (32), Lovro Birin (30) iz uglednih su vodičkih obitelji, a Tomislav je i član mladeži HDZ-a.

Na eksploziv su stavili kamenje, koje je pojačalo efekt eksplozije. Na sreću, nitko nije ozlijeđen. Protiv njih je podignuta optužnica. Sva šestorica su zasad samo osumnjičeni.