LESAR U KARLOVCU

'Bolje ostati u poštenoj oporbi, nego ući u koalicije za fotelje'

07.05.2013 u 13:35

Bionic
Reading

Pod motom Glas za laburiste je glas samo za laburiste, budući da na izbore izlaze samostalno, predsjednik stranke Hrvatski laburisti - Stranka rada Dragutin Lesar podupro je danas na karlovačkoj tržnici liste laburista za Županijsku skupštinu, Gradsko vijeće Karlovca i Duge Rese te za Općinu Netretić

Laburisti imaju devet kandidata za župana, 38 za gradonačelnike i načelnike općina te više od 3300 kandidata za predstavnička tijela diljem Hrvatske.

Na pitanje o prognozi uspjeha tih kandidata Lesar je odgovorio kako nema kristalnu kuglu, ali izbori za Europski parlament pokazuju da imaju dobre izglede osvojiti od osam do 9,5 posto glasova u nekim sredinama.

Na pitanje o poslijeizbornim koalicijama Lesar je novinarima odgovorio da dolazi u obzir koalicija samo s onima s kojima će moći ostvariti biračima obećane programe.

'Bolje ostati u poštenoj oporbi, nego ulaziti u razne matematičke koalicije za fotelje i sinekure. Primjerice, najgora koalicija na nacionalnom nivou upravo je ova Kukuriku koalicija u kojoj se 15 mjeseci jedino javno svađaju o kadrovskoj politici', istaknuo je Lesar

Nositeljica liste za karlovačko Gradsko vijeće Snježana Kirinić dodala je da karlovački laburisti znaju s kim neće koalirati, a to su svi oni koji su u proteklih 20 godina obnašali vlast u Karlovcu te lagali i pljačkali.

To znači, zaključila je, da će poslijeizborno koaliranje doći u obzir samo s novim ljudima za novu politiku.