PERVAN O FISKALIZACIJI

'Bojim se da će biti incidenata na tržnicama'

31.07.2013 u 18:58

Bionic
Reading

Manje od 24 sata od isteka roka za početak kontrole fiskalzacije, većina prodavača na tržnicama nije nabavila blagajne za izdavanje računa, izvještava RTL

Iako im je ministarstvo financija dalo dodatnih mjesec dana prilagodbe bez kažnjavanja, mnogi su su to odlučili ignorrati. Pitanje je tako koga će kupci u četvrtak sresti na štandovima jer prodavači najavljuju odlazak na godišnji odmor.

O svemu su u RTL-u Danas razgovarali s predsjednikom Udruge hrvatskih tržnica Nikom Pervanom. Tržnica sada ne radi - a kako će biti u četvrtak ujutro?

'Vjerujem da ovako apokaliptične prizore nećemo vidjeti. Ali moram reći da neki koji 20 godina nisu bili na godišnjem - sada odlaze na odmor. Fiskalizacija kreće, a sutra ćemo vidjeti kako će to biti na terenu'.

Fiskalne blagajne ne moraju imati oni koji imaju obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo. Jeste li primijetili da se povećao broj onih koji su registrirani kao OPG?

'Jesmo. Obrti se stavljaju u mirovanje, otvara se OPG, zemlja se uzima u najam ili ako imaju vlastitu zemlju na kojoj ne raste ništa. Pozivam ministra Jakovinu da izađe iz udobnih fotelja i napravi reviziju poljoprivredne proizvodnje jer je sjeme zla posađeno među ljudima i bojim se da će biti incidenata na tržnicama u budućnosti', rekao je Pervan za RTL