PRIPREME U BELEKU

Blažević odveo Hajduk u finale Sultan kupa

03.02.2012 u 19:50

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka u petak su igrali i treću utakmicu na pripremama u Turskoj. Suparnici Balakovim igračima bili su igrači Vasluija. Nakon 90 minuta bilo je 0:0 pa su o pobjedniku odlučivali penali, a nakon 16 udarac Hajduk je slavio sa 8:7

Hajduk je u polufinalu Sultan kupa u Antalyji pobijedio rumunjski Vaslui 8:7 nakon izvođenja kaznenih udaraca, te će u finalu odmjeriti snage s pobjednikom prvog polufinalnog ogleda Lokomotivom iz Plovdiva, koji je slavio protiv Maribora 2:0.

Iako je Hajduk većim dijelom ogleda s rumunjskim Vasluijem bio bolji protivnik i imao izglednije prigode, Splićani su izborili prolaz u finale tek nakon izvođenja kaznenih udaraca. Junak je bio vratar bijelih Goran Blažević, koji je u osmoj seriji skinuo udarac Petra Jovanovića i odveo Hajduk u finale.

Za bijele su do tada zabili Vuković, Neretljak, Lendrić, Caktaš, Kukoč, Lima, Kiš i James.

Balakov je na teren poslao kombiniranu momčad, Blažević - James, Andrić, Neretljak, Lima - Andrijašević - Gabrić, Ozobić, Anas Sharbini, Caktaš – Vukušić, a u nastavku susreta prigodu su dobili i Kukoč, Obšivač, Vuković, Kiš i Lendrić.

Susret je s tribina pratilo desetak navijača Hajduka koji su pljeskom i pjesmom pozdravljali svaki lijep potez svojih ljubimaca, a dlanove su im ugrijali Gabrić i Caktaš koji su po dva puta zaprijetili golmanu Vasluia. Najbliži golu Splićani su bili u 9. minuti, kada je mladi Caktaš umakao obrani Vasluia, no njegov je udarac zaustavila greda.

Utakmicu je s tribina odgledao i predsjednik Hajduka Hrvoje Maleš, koji je otputovao u posjet igračima i stručnom stožeru, te dovršio poslove u prijelaznom roku.