ŽGANJER O AFERI DNEVNICE

Bivši šef USKOK-a poručio predsjednici da servira DORH-u svoja saznanja

08.03.2017 u 20:12

Bionic
Reading

U kontekstu afere dnevnice predsjednica Kolinda Grabar Kitarović poručila je kako osobno zna za neke predmete koje bi DORH trebao 'malo pažljivije pregledati'. Željko Žganjer, bivši ravnatelj USKOK-a, komentirao je rekavši da, ako predsjednica raspolaže podacima, onda ih je DORH-u trebala i servirati

Željko Žganjer, bivši ravnatelj USKOK-a, u Dnevniku Nove TV komentirao je sve učestalije optužbe da se izvršna vlast miješa u poslove u koje ne bi smjela. Osvrnuo se na izjavu predsjednice koja tvrdi da ima saznanja o predmetima za koje smatra da bi ih DORH trebao istražiti.

'Za mene je to neobična izjava, a predsjednica je ostala nedorečena', kazao je Žganjer. Na pitanje nije li nečinjenje kazneno djelo, Žganjer je rekao da ako predsjednica raspolaže podacima, onda ih je DORH-u trebala i servirati.

Osvrnuo se i na zajedničku konferenciju premijera Andreja Plenkovića i glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana.

'Neobično je to da premijer i Cvitan zajedno drže presicu, ali ne smatram da je time ugrožena neovisnost DORH-a', kazao je Žganjer.

Dodao je kako je moguće da se povuče istraga protiv Tomislava Sauche. 'Ono što se sada događa bitno govori u prilog njegove nevinosti, ali nije isključeno ni to da ostane pod sumnjom', kazao je Žganjer.