odgovor čelniku mosta

Kuterovac: Božo Petrov ne govori istinu, privatizacija Vupika je čista

28.11.2017 u 16:09

Bionic
Reading

Predsjednik Mosta Božo Petrov u Saboru je ustvrdio da je država oštećena prilikom prodaje Vupika Ivici Todoriću te da je tu odluku potpisao Krešimir Kuterovac. Na istup čelnika Mosta reagirao je prozvani Kuterovac tvrdeći da Petrov ne govori istinu

Predsjednik Mosta Božo Petrov u srijedu je u Saboru ustvrdio kako je prodaju Vupika potpisao 'državni tajnik Krešimir Kuterovac, koji je nakon toga zaposlen u Vupiku'.

'Da je Petrovu stalo do istine, pročitao bi bar moj životopis i vidio da sam do sredine 2009. godine bio državni tajnik. Pročitao bi da je privatizacija Vupika rađena javnim natječajem na koji se javilo više tvrtki iz Hrvatske.

Pročitao bi da je osim novca, o kojem govori Agrokor, na natječaju dao najbolju ponudu. Da osim tog novca mora isplatiti 250 milijuna kuna duga dobavljačima i u tri godine u Vupik investirati 500 milijuna kuna', tvrdi Krešimir Kuterovac.

'Bio sam direktor Vupika od travnja 2010. do travnja 2012. i u tom razdoblju ispunili smo obaveze iz ugovora o preuzimanju, isplatili dugove i investirali u proizvodnju 500 milijuna kuna', ističe.

Da ništa ne razumije, nastavlja Kuterovac, Petrov je pokazao i u dijelu u kojem govori o ratnoj šteti koju Vupik nikada nije dobio.

  • +18
Kuterovca je na saborskoj sjednici u utorak prozvao čelnik Mosta Božo Petrov Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

'Ratna šteta se utvrđivala davno prije 2009. godine, u vrijeme mirne reintegracije. Vjerojatno čovjek misli na otpis potraživanja koja je država imala prema Vupiku i bila sastavni dio natječaja o preuzimanju Vupika (2010.) te koja su iznosila približno 350 milijuna kuna. Ali s Božom nikad nisi na čisto što misli', kaže Kuterovac.

'S Agrokorom sam se razišao 2013. godine, a od 2014. vodim sudski spor s njima kao jedan od rijetkih ili jedini menadžer koji to radi. Četiri godine čekam sudski pravorijek i nemam nikakav interes zastupati ovu kompaniju, nego samo osvijestiti ljude da važi ona stara narodna - nije bitno što se priča, nego tko priča', zaključio je Kuterovac. 

Bivši direktor Vupika danas radi kao savjetnik u poljoprivredi, vlasnik je tvrtke Inagra, a ima i registriranu firmu za uzgoj svinja Agroporc.